Blog,  Eco

למה בלונים מזיקים לסביבה

נזקי הבלונים לסביבה

בעוד כמה ימים אחגוג את יום הולדתי ה26. אחד מהמנהגים המזוהים עם ימי הולדת הוא איך לא – בלונים. הם מזוהים עם חגיגות, מסיבות, ילדים, ובכללי עם שמחה. עם השנים הפסקתי להשתמש בבלונים בחגיגות כאשר הייצוג החיובי שלהם בעיניים שלי ירד והתחלתי לראות אותם בצורה פחות משמחת. הסיבה הראשונה שבגללה התחלתי לחשוב מחדש שימוש בבלונים הייתה טבעונות. בלונים מכילים לטקס, שהוא לעצמו מוצר טבעוני אך לעיתים בתוכו מכיל קזאין שהוא חלבון שמגיע מחלב פרה, מה שאומר שבלונים זה לא מוצר שהוא תמיד טבעוני. 
הסיבה השנייה והמרכזית שהחלטתי לגמרי להימנע משימוש בבלונים היא איכות הסביבה. בלונים זה מוצר חד פעמי, עושים בו שימוש וזהו – הוא נזרק. אין אופציה למחזר אותו או להשתמש בו מחדש. בדרך בכלל אחרי השימוש בבלונים או שאנשים מפוצצים את הבלון וזורקים אותו לפח והוא מצטרף למוצרים אחרים שלא ניתן למחזר ומגבירים את כמות האשפה בעולם, או שאנשים משחררים את הבלונים לאוויר. כאשר משחררים בלון באוויר יכולים לקרות כמה דברים, יש סבירות שהוא ימצא את דרכו לעץ, ויתקע עליו. יש סיכוי סביר שהוא יעוף לכיוון הים וייאכל בטעות על ידי צב, ציפור או כל חיה אחרת. סבירות נוספת היא שאחת החיות תתקע בין חוטי הבלונים. המחשבה שהשימוש השמח בבלון לחגיגה תגרום לזיהום הטבע או מוות/פציעה של חיה גורמת לחוויה להיות פחות משמחת. אם מישהו ייקח מוצר פלסטיק ויעיף אותו באוויר כך שהוא ינחת על הקרקע ויישאר שם – רוב הסיכויים שאתם תעברו ותעירו לו. הרשתות כיום מוצפות בתמונות של הים או הטבע שמלא בשקיות חטיפים או כלים פלסטיק שאנשים שכחו מאחוריהם, וזה משהו שהפך לדי ברור בתרבות שלא עושים. אז למה אנשים עדיין משתמשים בבלונים ומרגישים בנוח להעיף אותם לשמיים בתור סמל למשהו חיובי? כאשר אנחנו לוקחים בלון שהושרש לנו כל החיים שמסמל חגיגה ומעיפים אותו לשמיים – אנחנו לא חושבים על התוצאות. יותר קל לנו לשכוח כאשר התוצאות של המעשים שלנו לא מוצגות למול העיניים שלנו. את הבלון אנחנו רואים עף לשמיים אך בדרך כלל לא רואים אותו נוחת. אנחנו רואים את היופי של הבלון כאשר הוא עף באוויר כמין סמל לשחרור לחופשי, אנחנו לא רואים את הצב ים שאכל את החוט של הבלון, או את הציפור שנתקעה בין החוטים. אנחנו לא רואים את העץ שכבר חודשים יושב עליו הבלון או איך שהוא צף לו בים ביחד עם הכלים החד פעמיים.
אבל התרגלנו לבלונים, אנחנו פשוט אמורים לא להשתמש בהם ? יש המון הרגלים בחיים שלנו שאנחנו עושים באוטומט וכאשר אנחנו רואים הסביבה עושה אותם גם, יותר קל לנו להמשיך לקיים אותם. זה קשה לשנות הרגלים, זה קשה לקבל ביקורת ולהבין שעשינו משהו שיכל להיות שפגע באחרים. אבל המזל הוא שברגע שיודעים תמיד אפשר לשנות את הדרכים שלנו. 

?אז במה מחליפים את הבלונים

יש הרבה פתרונות אקולוגיים לשימוש בבלונים, הם אולי נראים שונה והם לא מכילים הליום שעוזר להם לעוף או משבש את הקול, אבל הם גם צבעוניים, משמחים, יפים בעין ואחלה אלטרנטיבה לסביבה. אז איך מחליפים את הבלונים? חושבים על קישוטים שהם לא חד פעמיים, קישוטים שאפילו אם הקניה שלהם היא לא הדבר הכי סביבתי – נוכל לשים אותם במגירה ולעשות להם שימוש חוזר בכל יום הולדת. זה יכול להיות כל דבר צבעוני שמשמח אותנו בעין. אפשר להכין, אפשר לקנות. האידיאלי יהיה להכין לקחת ניירות שאנחנו כבר לא צריכים ולצבוע אותם. אפשר להכין שרשרת מנייר, זרי פרחים מנייר, שרשרת דגלים. אפשר לתלות פרחים צבעוניים, להפריח בועות סבון. יש המון רעיונות יצירתיים ברשת ל"עשה זאת בעצמך" של כל אחד מהדוגמאות האלה, בדרך כלל עם חומרים שכבר ניתן למצוא בבית כך שאנחנו גם עוזרים לסביבה גם בכך שנמנעים משימוש בבלונים, וגם בכך שעושים שימוש חוזר במוצר שהיה הולך לזבל. 
יש פרויקט בשם "Balloons blow" מוזמנים להיכנס לקבלת מידע נוסף בנושא מדוע בלונים מזיקים לסביבה. 

 

רוצים להישאר מעודכנים כל פעם שעולה פוסט חדש לבלוג? מוזמנים לעקוב אחריי ברשתות החברתיות

Share - לשיתוף

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *