CrueltyFree Beauty,  Blog,  Features

המדריך לשגרת טיפוח ללא אכזריות

המדריך למתחיל - שגרת טיפוח ללא אכזריות

בתור מאפרת וחובבת קוסמטיקה גדולה אימצתי בגיל צעיר שגרת טיפוח יום יומית. במהלך הזמן היא השתנתה והותאמה לצרכים שלי באותו בזמן, ונושא אחד שמגיל צעיר נשאר חשוב לי במיוחד הוא לקנות קוסמטיקה שלא מנוסה על בעלי חיים. בתור צמחונית, הייתי מחפשת את הסימן של הארנב בקניות או בודקת באינטרנט בחיפוש מהיר האם החברה שאני מעוניינת לרכוש את מוצריה עושה ניסויים על בעלי חיים. לרוב, שמחתי לגלות שהרבה מהחברות שנמכרות בארץ לא מנוסות וקניתי שלל  מוצרים בסופר פארם, בספורה (בטיולים בחו"ל) וכו'. כשעברתי לטבעונות עשיתי בפעם הראשונה תחקיר מעמיק רק כדי לגלות שרבים מהמותגים שהאמנתי שלא נוסו על בעליי חיים בעצם נוסו / שייכים לחברה שמנסה ושבנוסף אין פיקוח על הסמל של הארנב שאמור להכווין אותי בעת הקניות. הדבר הראשון שעשיתי היה לחפש בפייסבוק .והגעתי לקבוצה בשם יפות ללא אכזריות שעשתה לי קצת סדר בענייניים
קודם כל, חשוב לזכור לפני הכל שעצם זה שהמוצר/חברה לא מנסה על בעלי חיים לא אומר שכל מוצריה טבעוניים, ועצם זה שחברה מנסה על בעלי חיים ואין במוצר שלה מן החיי לא אומר שהיא טבעונית. רוב החברות כיום שמנסות על בעלי חיים עושות זאת מכיוון שהן מוכרות בסין – שם הניסויים הם חובה על כל חברה שמעוניינת למכור את מוצריה. רוב החברות הגדולות כיום מוכרות את המוצרים שלה בסין, זה אומר שהן מהכסף של החברה משלמות כדי לקיים ניסויים בבעלי חיים. בנוסף, יש חברות שלא מנסות את המוצרים שלהן (לא נמכרות בסין) אך הן שייכות לחברה שכן נמכרת ועל כן, הכסף שאתם משלמים לאותה חברה יכול ללכת גם הוא לניסויים. אישית, אני לא קונה מוצרים שנמכרים בסין או שייכים לחברה שמוכרת בסין. אתן דוגמה – טו פייסד נהגה לא לנסות את מוצריה או למכור בסין ואז היא נמכרה לחברת אסתי לאודר (שנמכרת בסין) האם היא עדיין לא מנסה את המוצרים שלה? טכנית, היא לא מנסה אך כאשר אני משלמת על המוצרים שלה הכסף שלי הולך בדרך עקיפה לחברה שכן מנסה. אחד מהדברים העיקריים שעולים לאנשים שאני מספרת להן שמבחינתי גם החברות האלו לא "ללא אכזריות" היא השאלה מה ההבדל בין לממן אותן לבין לממן חברות כמו תנובה או טרה. ההבדל העיקרי הוא שכאשר אנחנו קונים מוצר טבעוני בחברה שמייצרת גם לא טבעוני אנחנו שולחים מסר לאותה חברה שיש העדפה למוצר הטבעוני. האקטיביזם בקניה פועל בשני דרכים שונות. מצד אחד, אנחנו מייצרים יותר ביקוש למוצרים טבעוניים ודואגים שהטבעונות תהיה יותר מונגשת וקלה כך שיותר אנשים ירצו לצמצם צריכה מהחי/לעבור לטבעונות. מצד שני, כאשר החברה רואה שהמוצרים הטבעוניים יותר רווחים מהלא טבעונים, היא מצמצמת את הייצור של מוצרי הסבל כדי לייצר יותר מוצרים טבעוניים. כאשר אנחנו קונים מחברת איפור/קוסמטיקה אין לנו את האופציה לשלוח מסר של "קניתי את המוצר רק כי הוא טבעוני" במידה והחברה עצמה מממנת או שייכת לחברה שמממנת ניסויים בבעל חיים, מכיוון שגם אם המוצר עצמו ללא מרכיבים מהחי, החברה עדיין יכולה להשתמש בכסף כדי לממן ניסויים. בהחרמה של חברות שלא מנסות/שייכות לחברות שמנסות אנחנו שולחים מסר חזק יותר שגורם לחברות להבין שלא תמיד יצא להם משתלם לעשות את הצעד של כניסה לסין כי הן יכולות להפסיד קהל, וכמובן אנחנו חוסכים כסף שניתן לקנות בו בחברות שמתחשבות בבעלי חיים ובקהל שלהן.

?אז איך בעצם יודעים מה לא נוסה

יש כיום כמה מקורות שניתן לסמוך עליהן. כאן תוכלו למצוא רשימה מצוצמצת, מחולקת לפי קטגוריות של סוג מוצר שהכנתי של חברות שמנסות את המוצרים שלהן. בנוסף ניתן להצטרף בפייסבוק לקבוצה יפות ללא אכזריות שם יש רשימה (בלעדית של הקבוצה) שמכילה את כל החברות שמנסות ולא מנסות. יש את הרשימה של עמותת פיטה, אך הם פחות קפדנים לגבי החברות שהם מכניסים אליה.
במידה ואתם מכירים עוד בלוגים (עדיפות ל100% טבעוניים) העוסקים רק בנושא היופי והטיפוח ללא האכזריות, מוזמנים לשלוח לי הודעה ואוסיף אותם לרשימה.

רוצים להישאר מעודכנים כל פעם שעולה פוסט חדש לבלוג? מוזמנים לעקוב אחריי ברשתות החברתיות

Share - לשיתוף

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *